Wat hebben zij ervaren?

Op deze pagina staan stukjes die jongeren zelf geschreven hebben naar aanleiding van de training. Dit hebben ze gedaan op mijn vraag. Zij brengen onder woorden wat zij hebben ervaren. Wat opvalt is dat zij vooral spreken over bewustwording en inzicht en zelfregie. Ze weten nu hoe ze de zgn. aandachtspier kunnen trainen. En over hoe ze zich kunnen ontspannen. Sommige stukjes zijn al eerder gepubliceerd in de Ouderbrief van school.

stijn uitspraak

jack

sepp uitspraak

Mindful jij ook?
Wat is een ademoefening? Waarvoor gebruik je bij Mindfulness een zenbel? Waarom doe je de bodyscan? Helpt Mindfulness je met je huiswerk? Wat is het doel van de Pomodoro app? Al deze vragen kan je alleen beantwoorden als je een Mindfulness cursus hebt gevolgd.
Maar wat is Mindfulness eigenlijk? Ik heb zelf de cursus tijdens de verrijkingsles Aandachtstraining gevolgd en ik heb er een hele boel van geleerd. Volgens mij betekent Mindfulness dat je bewust bent van alles wat er gebeurt en dat je in contact bent met wat je daarbij ervaart. Eerst streste ik snel, maar door Mindfulness ontspan ik nu sneller en houd ik mijn hoofd vaker helder. Ik heb ook geleerd hoe ik al mijn aandacht gericht houd op een ding zodat ik betere cijfers haal en er meer leerstof blijft hangen.
Wij deden ook een oefening waarin je je bewust moest zijn van iets dat je elke dag eigenlijk doet zonder na te denken. Zoals tandenpoetsen, eten, sporten of een instrument bespelen. Er gebeurde iets raars. Bij het sporten voelde het anders dan wat ik normaliter voelde, ik kon veel verder gaan dan ik zelf in het begin had verwacht en ik was meer ontspannen dan eerst. Bij het pannenkoeken eten lette ik op hoe ik aan het kauwen was, ik voelde de luchtige structuur van het beslag en ik was bewust van de geweldige smaak van de frambozenconfituur erbij!
Ik laat je er zelf achter komen hoe het zit met de Pomodoro app en wat een zenbel is. Ik moet nu mindful deze tekst opsturen!  Blanka v.E.uitspraak j

 

 

 

 

 

 

 

 

Beste mevrouw Snijder,
Ik heb eens na gedacht en ik vind het zo belangrijk dat u hier mee door ging omdat:
1. U helpt de kinderen die bij u training zitten hun aandacht bij iets te houden wat ze willen bijvoorbeeld als ik nu wil dat ik mijn aandacht bij de les hou lukt dat nu beter dan eerst door de tips.
2. Eerst kon ik niet goed in slaap komen maar door de oefeningen met het matje weet ik wat ik dan moet doen.
3. En met het huiswerk dat je er ook alles over op moet schrijven wat je had gedaan ga je er goed over na denken wat je toen voelde.
Ik vond de lessen altijd heel leuk en leerzaam u moet de oefeningen zeker blijven geven.
Groet Dobbe